30 Haziran 2009 Salı

maydanozlar bizdennnn


Yaz aylarının tadını çıkarmak,elimizdeki imkanları kullanmak bize kalmış.Hani hep diyorlar ya organik yiyelim diye bazılarımız ya organik ürünleri bulamıyor ya alamıyor yada nekadar organik olduğu konusunda şüpheler taşıyoruz.İşte yapabileceğiniz basit çözümlerden sadece biri kendi maydanozumuzu yetiştirebiliriz.Tek yapmamız gereken mayıs-haziran ayında itibaren tohumları birer parmakla çukur açarak fazla dibe olmamak kaydıyla gömün ve sulayın.Çok sıcak olmayan yerlerde örn:Ankara 45 günü buluyor.Daha sıcak yerlerde ise 15 günde çıkıyor.Ancak bunun tadı ne zaman maydanoza ihtiyaç olsa koparıp yediğiniz zaman çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder