28 Ağustos 2009 Cuma

Kayısı Reçeli


Malzemeler:
1 kg kayısı
1 kg şeker ( 1 su bardağı şeker 180-200 gr)
Kayısıların çekirdekleri

Hazırlanışı:
Kayısıların çekirdekleri ayıklayıp yıkayalım.Kayısıları istenilen boyutta küçültelim.Daha sonra çekirdekleri kırıp çekirdeklerini ayıkladıktan sonra çekirdekleri biraz suda bekletip kolayca soyalım.Büyükçe ve geniş bir tencereye kayısıların bir kısmını koyalım üzerine biraz şeker biraz badem koyalım bu işlemi kayısılar bitene kadar yapalım.Daha sonra tencerenin üzerine bir tülbent kapatalım.Tenceremizi güneşe koyalım 5-6 gün güneşin altında beklettikten sonra pişirelim.Kaynamaya başladıktan sonra 10 yada 15 dakika kaynatmamız yeterlidir. Reçelimizi kaynattıktan sonra kavanoza koyalım ve güneşte bir müddet bekletelim .Tabi bu arada siz reçelinizi yemeye devam edebilirsiniz.Güneşte bekleyen reçeller asla küflenmezler.Afiyet olsun......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder